Twents Culturele Avond 2.0 ‘Met ‘t oog op de dage’

De eerste Twents Culturele Avond sinds 2015 wordt donderdag 1 december gehouden in het Koetshuis van kasteel de Oosterhof. Het thema is “Met ‘t oog op de dage” en daarmee worden sinterklaas, de kerstdagen en de jaarwisseling bedoeld. 

De Twents Culturele Avond begint om 20.00 uur. De entree is 10 euro inclusief twee keer koffie/thee met kleine hapjes “met ‘t oog op de dage”. Met het oog op het beperkt aantal zitplaatsen wordt reserveren vooraf sterk aangeraden. Dat kan via info@rijssensmuseum.nlonder vermelding van Twente en het aantal personen. In het Koetshuis is nog geen pinautomaat, zodat vriendelijk wordt gevraagd de entree contant te voldoen.

Medewerking wordt verleend door Gerrit Kraa met een kerstverhaal en ongewone kerstillustraties. Arie Jansen en Gerrit Dannenberg zorgen voor gedichten voor de tijd van het jaar. Er is een sinterklaas-kerstverhaal te zien en te horen.

Thea Kroese besluit de avond met achtergronden bij de eindejaarsgebruiken en gerechten die bij de feestdagen horen. Gerjanne van der Stouw verzorgt de muziek deze avond.