Nieuws

27 november 2021
Museum wil graag naar 1000 vrienden

Het Rijssens Museum heeft afgelopen jaar een flink aantal nieuwe vrienden verworven, maar wil graag doorgroeien naar 1000 vaste begunstigers. RIJSSEN – Het afgelopen jaar is het aantal vrienden gestegen tot boven 900. Vanuit het museum zijn geluiden te..

Lees meer
21 november 2021
Verschil kantoor en fabriek ter Horst

Er was een verschil tussen personeel dat bij Ter Horst op kantoor zat en de mensen in de fabriekshallen. Dat bleek onlangs tijdens het Jute Café in Jutekelder van het Rijssens Museum. RIJSSEN – In het kader van..

Lees meer
06 november 2021
Textielcafé in Jutekelder Museum

In de industriekelder van het Rijssens Museum is op zaterdagmiddag 13 november een zogenaamd textielcafé met bekende oud-werknemers van Ter Horst. Het textielcafé start om 14.00 uur. Inloop met koffie/thee vanaf 13.40 uur.  Een oud-werknemer die mee wilde..

Lees meer
31 oktober 2021
Collectie Kwintenberg in beeld

De omvangrijke collectie schilderijen van kunstschilder Gerrit Kwintenberg wordt de komende twee zaterdagen verzameld en vastgelegd op het Rijssens Museums. Het heeft lang geduurd door alle coronaperikelen, maar zaterdag 30 oktober is het dan eindelijk zo ver dat..

Lees meer
31 oktober 2021
Dionysius was strijdbaar en paste goed bij Rijssen

Dionysius was een strijdbaar persoon en dus zeer geschikt om als schutspatroon te dienen voor Rijssen. Dat was een van de conclusies die middeleeuwendeskundige dr. Nico Lettinck trok in zijn lezing over de vraag waarom Dionysius de beschermheilige..

Lees meer
08 oktober 2021
Folkloredag Rijssen een groot succes

RIJSSEN – De Folkloredag nieuwe stijl rond kasteel de Oosterhof trok zaterdag veel mensen naar het landgoed. Direct nadat alles op zijn plaats was gezet, kwam de bezoekersstroom op gang. De Folkloredag nieuwe stijl had vooral te maken met..

Lees meer