Nieuws

23 april 2022
Lezing Jan Vosman op 28 april

Beeldend kunstenaar Jan Vosman uit Diepenheim geeft donderdag 28 april een lezing in het Koetshuis van het Rijssens Museum aan de Kasteellaan. De lezing begint om 19.30 uur. De expositie van de tekeningen van Jan Vosman valt in..

Lees meer
18 maart 2022
Antieke onderwijsklok voor Rijssens Museum

Het Rijssens Museum is een antieke onderwijsklok in de originele verpakking in de schoot gevallen.  Het gaat om een klok die als houten legpuzzel is uitgevoerd. De schenker is een museumbezoeker uit Leiden. Volgens conservator Jan van de..

Lees meer
18 februari 2022
Pop van Joods meisje is terug

De pop die het Joodse meisje Trude van Bingen aan haar buurmeisje gaf om te bewaren, is deze week terug in het Rijssens Museum. De pop is enkele weken tentoongesteld in een holocaustmuseum in Mörfelden-Waldorf nabij Frankfurt. Aanleiding..

Lees meer
14 februari 2022
Rijssens Museum vanaf 16 februari geopend

Met ingang van woensdag 16 februari 2022 is het Rijssens Museum weer toegankelijk voor publiek. De grote onderhoudsbeurt van het interieur van de Havezate is inmiddels afgerond. Voor meer informatie zie ‘Plan uw bezoek’,

Lees meer
14 januari 2022
Pop van joods meisje uit Rijssen naar Frankfurt

De pop van Trude van Bingen, een joods meisje uit Rijssen, wordt tijdelijk geëxposeerd in het museum Horvath-Zentrum in Mörfelden-Walldorf. De stad ligt centraal in de driehoek Wiesbaden-Frankfurt-Darmstadt. Het Duitse museum staat op de plaats waar tijdens de Tweede..

Lees meer
04 december 2021
Kwintenberg: een veelzijdig schilder

De campagne van het Rijssens Museum om de zwervende collectie Kwintenberg binnen te halen heeft bijna 300 werken van deze oer-Rijssense kunstenaar opgeleverd. De actie om alle werken digitaal vast te leggen heeft gedaan wat de bedoeling was…

Lees meer