Nieuws

04 september 2022
Precisie-kunst Rien van Driel primeur Koetshuis

De expositie van beeldend kunstenaar Rien van Driel is donderdagmiddag geopend in het Koetshuis. De openingshandeling bestond uit het verwijderen van een foliebaan, waardoor de werkstukken van Van Driel zichtbaar werden. Dat gebeurde door de kunstenaar zelf, die..

Lees meer
20 augustus 2022
Folkloredag – Kunst, ambacht, mensen!

De afgelopen folkloredag op het voorterrein van kasteel de Oosterhof trok veel publiek.  Onder de grote bomen was het goed toeven voor de uitvoerende kunstenaars en het langstrekkende publiek. Hartje zomer vertelde midwinterhoornbouwer Wim Companje het verhaal van..

Lees meer
20 juni 2022
Kinderen openen expositie Donald Duck in kasteel

Tien kinderen knipten zaterdagmiddag tegelijkertijd het lint door op de stoep van kasteel de Oosterhof en daarmee was de expositie over Donald Duck bijna geopend. Het oudste lid van de Werkgroep Wisselexposities, Meine Brinksma, hoefde op de eerste..

Lees meer
15 juni 2022
Het grootste brandweerspringkussen ter wereld komt naar de Oosterhof

𝗢𝗽 𝘇𝗮𝘁𝗲𝗿𝗱𝗮𝗴 𝟮𝟱 𝗷𝘂𝗻𝗶 𝗮.𝘀. 𝘄𝗼𝗿𝗱𝘁 𝗱𝗲 𝗮𝗰𝘁𝗶𝗲𝗱𝗮𝗴 “𝗢𝗼𝗴 𝘃𝗼𝗼𝗿 𝗘𝗹𝗸𝗮𝗮𝗿” 𝗴𝗲𝗵𝗼𝘂𝗱𝗲𝗻 𝗶𝗻 𝗵𝗲𝘁 𝗰𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂𝗺 𝘃𝗮𝗻 𝗥𝗶𝗷𝘀𝘀𝗲𝗻 𝗲𝗻 𝗿𝗼𝗻𝗱 𝗸𝗮𝘀𝘁𝗲𝗲𝗹 𝗱𝗲 𝗢𝗼𝘀𝘁𝗲𝗿𝗵𝗼𝗳. Tijdens deze actiedag is er een gratis pendeldienst tussen het Schild en de Oosterhof met de..

Lees meer
10 juni 2022
Dag van het Kasteel in Rijssen groot succes

De Dag van het kasteel is tweede pinksterdag in Rijssen een groot succes geworden. Honderden bezoekers kwamen naar het museumeiland aan de Kasteellaan. Al ver voor de openingstijd stonden mensen te wachten om een kijkje te nemen in..

Lees meer