Nieuws

21 juni 2021
Rijssens Museum geopend

Met ingang van zaterdag 26 juni bent u ook weer welkom zonder reservering vooraf. Voor meer informatie zie ‘Plan uw bezoek’.  

Lees meer
31 maart 2021
Museum zet Rijssen in textielroute

Door deelname van het Rijssens Museum aan het Textiel Festival Twente is Rijssen opgenomen in het Twentse textielroutenetwerk dat wordt gemaakt door Landschap Overijssel. Rijssen-Holtens Nieuwsblad wo 31 mrt 2021 RIJSSEN – Rijssen vormt met Almelo een route van..

Lees meer
23 maart 2021
Stadsmaquette Rijssen op Museum

De replica van de bronzen maquette van middeleeuws Rijssen op de Bevervoord is gearriveerd op het Rijssens Museum Rijssen-Holtens Nieuwsblad wo 17 mrt 2021 RIJSSEN – Vrijdagmiddag werd de maquette door de beeldende kunstenaars Henk Roosink en Ingrid Hegeman..

Lees meer
03 maart 2021
Museum succesvol met lokale kunst

De zogenaamde zwervende collecties van het Rijssens Museum groeien gestaag. Iedere week komen er nog mails en telefoontjes binnen van kunstbezitters. Rijssen-Holtens Nieuwsbad wo 3 mrt 2021 RIJSSEN – “De respons op onze oproepen van mensen om hun kunstwerken..

Lees meer
25 februari 2021
Museum brengt 5 minidocumentaires

De filmmakers van het Rijssens Museum hebben onlangs vijf korte films voltooid waarin even zoveel oer-Rijssense thema’s zijn te zien. Rijssen-Holtens Nieuwsblad 25 feb 2021 RIJSSEN – “Het zijn eigenlijk vijf minidocumentaires geworden,” zegt Gerrit Dannenberg van het Rijssens..

Lees meer