Stadswandelingen

Dat Rijssen onlosmakelijk met de jute-industrie is verbonden, is (vrijwel) algemeen bekend. Maar wat weet u van het Hanzeverleden van de stad? En welke machtsstrijd zorgde ervoor dat Rijssen stadsrechten kreeg? Dit alles, en nog veel meer, passeert de revue tijdens de boeiende stadswandeling door de geschiedenis van Rijssen die van 2 juli t/m 10 september weer worden georganiseerd.

Coronaproof

De stadswandelingen zijn geheel coronaproof, want een spiksplinternieuw geluidssysteem zorgt ervoor, dat alles veilig en ontspannen verloopt. De gids heeft een zender en de deelnemers krijgen een ontvanger en oortjes (zelf oortjes meenemen mag ook, heeft zelfs de voorkeur). U  hoeft dus niets van het verhaal te missen, zelfs niet als u op gepaste ‘RIVM-afstand’ van elkaar staat.

Start

De stadswandeling start bij Brasserie-Uit, Schild 4 in Rijssen. Onder het genot van een kop koffie/thee wordt eerst een korte inleiding gehouden. Daarna start de wandeling. Op dinsdagavond is dat om 18.30 uur en op donderdagmiddag starten we om 14.00 uur.

Wanneer: Iedere dinsdag- en donderdagavond. Exacte data volgen.
Waar: Verzamelen bij Brasserie UIT (Schild 4, Rijssen).
Aanvang: 18.30 uur,  graag 18.20 aanwezig .
Kosten: € 7,50 per persoon, inclusief koffie en thee.

Let op: indien u gezondheidsklachten heeft zoals neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, lichte hoest of verhoging verzoeken wij u vriendelijk (doch dringend!) om thuis te blijven.

Reserveren

Vooraf reserveren is noodzakelijk. Dit kan telefonisch 06-27361708 (alleen tijdens kantooruren), per mail: stadswandelingen@rijssensmuseum.nl of vul hier het reserveringsformulier in.

Maximaal 15 deelnemers per wandeling.

Het ingevulde formulier is tevens de akkoordverklaring dat deelnemers bekend zijn met de richtlijnen van het RIVM.

U ONTVANGT EEN BEVESTINGSMAIL VAN ONS. PAS DAN IS UW RESERVERING DEFINITIEF.

Vragen, opmerkingen of wensen per e-mail op stadswandelingen@rijssensmuseum.nl.