Activiteiten

Het Rijssens Museum bewaart en bewaakt de geschiedenis van de stad Rijssen. Dat doen we niet alleen met de exposities in Het Kasteel, maar ook door allerlei activiteiten te organiseren, waarmee het opmerkelijke verleden van de stad weer tot leven komt.

Zo geeft de Werkgroep Beeldpresentaties geregeld – het zal u niet verbazen – beeldpresentaties over gedenkwaardige momenten, markante figuren en/of historische gebouwen, die grote invloed hebben (gehad) op de ontwikkeling van Rijssen.

Onze Uitgeverij geeft een groot aantal boeken in eigen beheer uit, met tot de verbeelding sprekende verhalen over een van de oudste steden van Twente.

De stadswandelingen die ’s zomers door het museum worden georganiseerd, voeren u letterlijk en figuurlijk door de geschiedenis van de stad. Er zijn meerdere routes rondom verschillende thema’s uitgestippeld.

In de Rijssense Musea gaan leren en plezier hand in hand. Voor scholen hebben wij een cultuuraanbod rondom diverse thema’s ontwikkeld, waarmee we kinderen willen laten zien dat een museum ook heel leuk kan zijn.

Kijk hier voor de actuele agenda.