Torenwandeling

Torengids en beiaardier vertellen

Onder begeleiding van stadsgids Joop Voortman krijg je uitleg over het ontstaan van de Schildkerk en de toren. Stadsbeiaardier Jan-Geert Heuvelman neemt je mee in hogere sferen middels een privéconcert.

Het carillon in Rijssen vierde afgelopen jaar dubbel feest want in 1973 (50 jaar geleden) werden er 25 klokken in de toren geplaatst. Deze klokken konden door middel van een stokkenklavier boven in de toren bespeeld worden. Groot promotor van dit carillon was toenmalig burgemeester Smit.

Door nieuwe technieken was het mogelijk om in 1998 (25 jaar geleden) het carillon uit te breiden tot 50 klokken. Er werd toen ook een nieuw stokkenklavier geplaatst om alle klokken te kunnen bespelen. Kortom alle reden om de klokken in de toren van de Schildkerk eens extra in het zonnetje te zetten.

Daarom organiseert het gilde van stadswandelingen in Rijssen samen met de Stichting Stadsmuziek Rijssen een unieke torenwandeling. Tijdens deze wandeling krijg je een uniek kijkje in de historie van torens en klokken in Rijssen. Ook ga je onder leiding van een gids en de beiaardier de toren van de Schildkerk in om boven een kijkje te nemen.

De wandelingen vinden uitsluitend plaats op 12 september en 3 oktober. Er wordt gestart om 18.30 uur en 20.00 uur bij Brasserie UIT met een inleiding, onder het genot van een kopje koffie of thee. Aansluitend gaan jullie de toren in. Let op: Vol = Vol. De deelnamekosten kun je contant of middels het scannen van een QR-code voldoen bij de gids.

RESERVEREN:
Klik op torenwandeling