Precisie-kunst Rien van Driel primeur Koetshuis

De expositie van beeldend kunstenaar Rien van Driel is donderdagmiddag geopend in het Koetshuis. De openingshandeling bestond uit het verwijderen van een foliebaan, waardoor de werkstukken van Van Driel zichtbaar werden. Dat gebeurde door de kunstenaar zelf, die daarbij werd geassisteerd door conservator Jan van de Maat.

Van Driel liet weten blij te zijn met deze expositie, die de komende vier weken te zien is in het Koetshuis. De schilderstijl van deze kunstenaar is uiterst minutieus. “Zo werk ik en kan het ook niet anders”, zei hij quasi-verontschuldigend.

De voormalige Coöperaatsie aan de Haarstraat.  
Genieten

In zachte tinten verbeeldt Van Driel oer-Rijssense taferelen en landschappen. Vooral de stillevens zetten aan het denken en genieten.

Primeur

Van Driels expositie is de eerste in een serie kortlopende exposities in het Rijssens Museum. Plaatselijke kunstenaars kunnen iets van zichzelf laten zien. Maar ook andere kunstenaars kunnen enkele weken exposeren. Voor de korte exposities moet een klein entreebedrag betaald worden. Museumvrienden en museumkaarthouders hebben gratis toegang.

De expositie is nog te zien tot vrijdag 23 september 2022.