Dit is er gebeurd met de gefotografeerde schilderijen

Onder het motto “Oude Meesters uit het Oosten” wordt donderdagavond 3 november de Interactieve Kunst Galerij van het Rijssens Museum gepresenteerd. De presentatie begint om 19.30 uur in het Koetshuis en de toegang is gratis. 

RIJSSEN – Tijdens de coronatijd zijn de schilderijen van de Rijssense kunstschilders Harry te Lintelo en Gerrit Kwintenberg gefotografeerd door Henk van der Stouw van Studio 81 uit Rijssen.

Dat gebeurde op enkele speciaal daarvoor gereserveerde fotografeerzaterdagen. De schilderijen zijn vooral aangeleverd door kunstbezitters die met hun kunstwerk van Te Lintelo of Kwintenberg naar het Koetshuis kwamen. 

De schilderijen zijn door kunstkenner Johannes Dollen uit Wierden ingedeeld en in de zogenaamde Interactieve Kunst Galerij gezet. Wat dat betekent wordt donderdagavond getoond. 

Het Rijssens Museum wil de mensen die hebben meegewerkt aan het verzamelen van de gefotografeerde collecties van Te Lintelo en Kwintenberg laten zien wat er met hun schilderijen is gebeurd. Maar niet alleen zij, maar ook alle andere liefhebbers van plaatselijke kunst zijn van harte welkom.

Hart van Rijssen-Holten
Vrij 28 okt. 2022