W.G. van de Hulst, het kind en zijn boek

Lezing over Van de Hulst als kinderboekenschrijver door Annemarie Fokker

Wie kent ze niet? Titels als ‘Rozemarijntje’, ‘In de Soete Suikerbol’, ‘Ouwe Bram’ en ‘Bruun de Beer’ zullen bij velen herinneringen oproepen. De schrijver van deze boeken, W.G. van de Hulst, was de meester van de Protestants-Christelijke kinderlectuur. Zijn eerste boek schreef hij in 1909. Hij schreef pakweg 100 kinderboeken, waarvan er miljoenen exemplaren over de toonbank gingen.

Van de Hulstverzamelaar Annemarie Fokker houdt woensdag 26 juli a.s. om 19.30 uur een boeiende lezing over deze bijzondere schrijver en sluit deze af met een spannend verhaal. Na de pauze zijn diverse boeken te bekijken en te kopen en is de expositie te bezichtigen.

De lezing W.G. van de Hulst, het kind en zijn boek sluit naadloos aan bij de zomerexpositie over Van de Hulst die nog t/m 2 september in het Rijssens Museum te zien is. Ook draait er een documentaire over Van de Hulst.

In het Koetshuis is het grotere beeldmateriaal opgehangen. Hier draait een tekenfilm over de dikke bakker en zijn magere vrouw uit de iconische serie In de Soete Suikerbol. Ook staat er een nostalgische leestafel met veel lezenswaardig materiaal.

Datum: woensdag 26 juli 2023
Tijd: 19.30 – 21.30 uur (inloop 19.00 uur)
Locatie: Koetshuis Rijssens Museum, Kasteellaan 1, Rijssen
Prijs: € 5 en € 3 voor vrienden (incl. koffie/thee)
Gratis entree voor kinderen t/m 12 jaar (bij aanmelding svp leeftijd vermelden)
Aanmelden: info@rijssensmuseum.nl o.v.v. Annemarie Fokker