Presentatie restauratie en rondreis van de Kueklkoare

Op de drempel van de Maand van de Geschiedenis presenteren wij de restauratie en bijzondere reis van de Kueklkoare. 

Benieuwd naar het verhaal rondom de restauratie en de reis van de Kueklkoare en hoe deze er nu uitziet? Kom dan zaterdag 30 september a.s. naar de ‘Koffiehook’ bij het Rijssens Museum. De zoon van Belcampo, Jaap Schönfeld Wichers, zal hier ook bij aanwezig zijn.

Programma:
15.40 uur Inloop met koffie/thee
16.00 uur Presentatie van de restauratie van de Kueklkoare door Arend ten Brinke. Gevolgd door dia’s die Karel zelf maakte op zijn reizen met de Kueklkoare.
16.25 uur Bekijken van de gerestaureerde Kueklkoare met een korte uitleg van de restaurateurs.
16.45 uur Overdracht van het beeld van Belcampo en de “hereniging” van de gebroeders Schönfeld Wichers.

 

Aanmelden:

Wilt u deze bijzondere presentatie bijwonen? Meld u aan op info@rijssensmuseum.nl onder vermelding van Kueklkoare. De entree is gratis.

Veel objecten van Karel Schönfeld Wichers in het Rijssens Museum

We hebben veel zaken van Karel Schönfeld Wichers in ons museum: zijn Rijssense woordenboeken, de 3D-fotomachine in de Achterkamer, zijn borstbeeld, maar ook de dia’s die hij maakte op zijn reizen met de Kueklkoare. Deze eerste camper in Nederland is helemaal gerestaureerd door drie vrienden: Lense Bakker, Bram Bruggink en Arend ten Brinke. De Kueklkoare – en zeg vooral geen Kukelkoare, want kuekln is echt heel wat anders dan kukelen – is totaal gerestaureerd en ziet eruit als nieuw.

 

Meer informatie