Het grootste brandweerspringkussen ter wereld komt naar de Oosterhof

๐—ข๐—ฝ ๐˜‡๐—ฎ๐˜๐—ฒ๐—ฟ๐—ฑ๐—ฎ๐—ด ๐Ÿฎ๐Ÿฑ ๐—ท๐˜‚๐—ป๐—ถ ๐—ฎ.๐˜€. ๐˜„๐—ผ๐—ฟ๐—ฑ๐˜ ๐—ฑ๐—ฒ ๐—ฎ๐—ฐ๐˜๐—ถ๐—ฒ๐—ฑ๐—ฎ๐—ด โ€œ๐—ข๐—ผ๐—ด ๐˜ƒ๐—ผ๐—ผ๐—ฟ ๐—˜๐—น๐—ธ๐—ฎ๐—ฎ๐—ฟโ€ ๐—ด๐—ฒ๐—ต๐—ผ๐˜‚๐—ฑ๐—ฒ๐—ป ๐—ถ๐—ป ๐—ต๐—ฒ๐˜ ๐—ฐ๐—ฒ๐—ป๐˜๐—ฟ๐˜‚๐—บ ๐˜ƒ๐—ฎ๐—ป ๐—ฅ๐—ถ๐—ท๐˜€๐˜€๐—ฒ๐—ป ๐—ฒ๐—ป ๐—ฟ๐—ผ๐—ป๐—ฑ ๐—ธ๐—ฎ๐˜€๐˜๐—ฒ๐—ฒ๐—น ๐—ฑ๐—ฒ ๐—ข๐—ผ๐˜€๐˜๐—ฒ๐—ฟ๐—ต๐—ผ๐—ณ.

Tijdens deze actiedag is er een gratis pendeldienst tussen het Schild en de Oosterhof met de brandweerwagens van het museum. De Willy Jeep-personeelswagen en de Iveco-tankautospuit rijden af en aan tussen 10.00 en 16.00 uur.

Op het terrein van kasteel de Oosterhof staat die dag het grootste brandweerspringkussen ter wereld voor kinderen van 4 t/m 12 jaar.

Ook is er van alles te zien en te beleven in onze musea voor jong en oud.

Zo staat in de koffiehoek van het Brandweermuseum een mini-expositie over de historie van de Rijssense brandweer. Op de eerste verdieping zijn spectaculaire brandweerfilms te zien. Op de tweede verdieping kunnen kinderen virtueel een brand blussen en in de nagebouwde brandweerwagen spannende uitrukfilms bekijken. En bij het terras buiten worden leuke brandweerspulletjes verkocht.

In het Rijssens Museum zijn diverse historische collecties te zien en is er voor de kinderen een Donald Duck expositie met een leuke speurtocht door het kasteel.

Meer weten over โ€œOog voor Elkaarโ€ en de actiedag klik dan op deze link.