Beelden van Wilma Wassing 8 mei t/m 22 juni 2024

Wilma Wassing, Deventer 1962

In 1994 is Wilma gestart met boetseren. Bij een kunstencentrum in Assen heeft ze cursussen gevolgd bij diverse docenten en heeft zich ontwikkelt van autodidact tot beroepsmatig beeldend kunstenaar.

Ze maakt zowel figuratieve als abstracte beelden. Ze gebruikt technieken als hakken en boetseren en combineert vaak bijzondere materialen in een beeld.

Haar beelden van hout met keramiek zijn aards en krachtig met een eigen vitaliteit en een vleugje mystiek. Wilma heeft een zwak voor stukken hout met een rare knobbel of een vergroeiing, ze geeft ze een 2e leven vaak in combinatie met keramiek.

Haar bronzen paarden en stieren kenmerken zich meestal door het ontbreken van lichaamsdelen. Soms zijn het flarden paard of stierentors. Dat wat Wilma belangrijk vindt, laat ze zien. Eigenschappen als moed, kracht, trouw, elegantie, intelligentie worden juist versterkt.

Het thema vrijheid is een essentiële rode draad in haar werk.

Naast eigen werk maken, geeft Wilma cursussen keramiek en workshops alternatieve stooktechnieken, zoals saggar, raku en obvara. Dit doet ze in samenwerking met Jessica Lelieveld. Deze samenwerking behelst meer dan het geven van workshops. Zo zijn ze de initiatiefnemers van Kunstenaarscafé Norg. Daarnaast werken ze momenteel aan een groot buitenobject met als thema mycelium. Met de titel: ‘Wondergronds ‘ is er vanaf 21 juni 2024 een expositie met meerdere kunstenaars over het belang van mycelium. www.Project21Zes.nl

1 dag in de week staat in het teken van begeleiden van mensen met niet aangeboren hersenletsel (NAH) bij diverse keramiekactiviteiten.

Wilma is lid van het kunstenaarscollectief: NKK2020. Dit is een kleinschalig collectief bestaande uit 6 kunstenaars met diverse disciplines. Ze exposeren geregeld samen.

Kijk voor meer informatie op www.wilmawassing.nl

De opening van de dubbelexpositie vindt plaats op zaterdag 18 mei a.s. om 16.00 uur (inloop vanaf 15.30 uur met koffie/thee).
Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden op info@rijssensmuseum.nl o.v.v. opening dubbelexpositie 18 mei