Welkomst- en kennismakingsavond voor nieuwe Rijssenaren

Nieuwe inwoners van de stad Rijssen, die zich hier in 2023 blijvend gevestigd hebben, worden dinsdagavond 6 februari aanstaande van harte welkom geheten. Het Rijssens Museum organiseert dan een welkomst- en kennismakingsavond voor nieuwe Rijssenaren. De gasten worden verwelkomd in de gezellige Koffiehook van het Bouwhuis, links op het voorterrein. Inloop met koffie/thee vanaf 19.30 uur en de toegang is gratis. 

Burgeravond

Het Rijssens Museum biedt de nieuwe Rijssenaren een gezellig avondprogramma waarin een beeld wordt gegeven van de stad Rijssen, het Rijssens dialect en de Rijssenaren. Ook zal een ervaringsdeskundige aan het woord komen: iemand die zich van buitenaf in Rijssen gevestigd heeft. Ook burgemeester Jurgen van Houdt, zelf ook nieuwkomer in 2023, zal aanwezig zijn en iets van zijn ervaringen vertellen.

Natuurlijk laten we de nieuwe Rijssenaren ook kennismaken met het Rijssens Museum, onderdeel van de vijf oer-Rijssense iconen die zijn ondergebracht in de Stichting Kooperaatsie.

Welkom 6 februari

Inmiddels heeft de afdeling communicatie van de gemeente Rijssen-Holten besloten om de kennismakingsavond-oude-stijl over een andere boeg te gooien. “Wij hebben begrepen dat ze de nieuwe burgers kennis willen laten maken met de totale gemeente. Ook daar zullen we natuurlijk graag aan meewerken, als dat nodig is. Maar wij laten onze eigen succesvolle burgeravonden niet zo maar schieten. Daarom zijn op 6 februari aanstaande de nieuwe, blijvende burgers van Rijssen van harte welkom op het museum.”

Zelf aanmelden

Een vervelende bijkomstigheid is dat het Rijssens Museum om privacy redenen niet mag beschikken over de privéadressen van de nieuwe burgers. “Toen we het samen organiseerden, nodigde de gemeente altijd uit en konden de nieuwelingen zichzelf aanmelden bij de gemeente. Alle gegevens werden altijd vertrouwelijk behandeld. Dat kan dus nu niet en dat is best een uitdaging om onze nieuwe Rijssenaren te bereiken. Maar we gaan het proberen via alle mogelijke (social) media.”

Aanmelden

Wie van de nieuwe Rijssenaren nu al belangstelling heeft om te komen, kan zich al aanmelden op info@rijssensmuseum.nl onder vermelding van Burgeravond 2024.

 

Lees hier het volledige artikel