Van Heel Virtueel – De Toren van Babel

Het schilderij van de torenbouw van Babel is te zien in het Kröller Muller Museum, in het Rijksmuseum Twente, maar is ook in volle glorie te bewonderen in het Rijssens Museum.

Wil je de mooiste schilderijen van Van Heel van héél dichtbij bewonderen? Zet dan de VR Bril op en stap binnen in de virtuele Van Heelzaal aan de achterzijde van het kasteel. Bekijk de mooiste meesterwerken tot in het kleinste detail. Je kunt ze als het ware bijna aanraken.

De Hollandse Meesters, waaronder de zeer gedetailleerde Toren van Babel van Hendrick van Cleve III zit in de kunstverzameling die ooit bijeen werd gebracht door Gerard Marin van Heel. Deze jutefirmant, wiens moeder een Ter Horst was, verzamelde een leven lang kunst. Na zijn dood bleek hij zijn collectie, die miljoenen waard is, te hebben nagelaten aan de gemeenschap van Rijssen.

Hollandse Meesters van héél dichtbij!

Om de schilderijen van de Van Heelcollectie doorlopend zichtbaar te maken voor een breed publiek, liet het museum een zogenaamde virtuele vleugel aan het kasteel bouwen. Deze glazen kunstvleugel is virtueel te betreden via de ingang van de Sociëteit van de Kring Werkgevers Rijssen. Hier zijn nu de mooiste schilderijen van Van Heel op virtuele wijze van zeer dichtbij te bewonderen, waarbij alle details van het kunstwerk haarscherp uitkomen.

Gerrit Dannenberg laat je kennismaken met de Hollandse Meesters van Van Heel en vertelt kort wie hij was en wat hij verzamelde. Ondervind zelf hoe het is om de glazen kunstvleugel virtueel te betreden.

KOM, KIJK EN VERWONDER!

Gratis entree (inclusief koffie/thee/stroopwafel)