Twents Culturele Avond “Met ’t oog op de dage”

Donderdag 1 december a.s. is het zover. De Twents Culturele avond met als thema “Met ’t oog op de dage”. Dit betekent met het oog op de feestdagen. Zowel Sinterklaas, de kerstdagen als de jaarwisseling komen aan bod. 

Het belooft een zeer gevarieerde avond te worden. Zo laat Gerrit Kraa mooie kerstillustraties zien met een boodschap. Ook brengt hij op geheel eigen wijze een kerstverhaal. Het sinterklaasverhaal dat ten gehore wordt gebracht zou net zo goed een kerstverhaal kunnen zijn. Laat u verrassen door het sinterklaaslied “Zie de maan schijnt door de bomen” in het Twents. En door mooie (korte) gedichten over kerst en sinterklaas gaan, voorgedragen door Arie Jansen en Gerrit Dannenberg.

Thea Kroese sluit de avond af met een zeer onderhoudende bijdrage voor de tijd van het jaar. Ook vertelt ze meer over de maand december en waarom de kerstdagen in die maand vallen. Hierbij komen allerlei tradities aan de orde zoals de kerstboom, het getal 13, kerstkransjes, nieuwjaarsrolletjes en uiteraard de oliebol. Thea Kroese eindigt met 6 januari bij Melchior, Balthazar en Caspar. Want de wijzen komen natuurlijk uit het Oosten.

‘Met ’t oog op dage’ is er ook wat lekkers te proeven!

Kortom een avond die u niet mag missen.  Meld u snel aan, want vol is vol.

Wanneer: donderdag 1 december 2022
Aanvang: 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur)
Locatie: Koetshuis Rijssens Museum
Entree: 10 euro contant te voldoen (inclusief koffie/thee)
Aanmelden: info@rijssensmuseum.nl of
dannenberg@twenthetekst.nl onder vermelding van 1 december

 

Aan deze avond werken mee:

Gerrit Kraa – was streektaalconsulent van Twente, (streektaal)schrijver, columnist, winnaar Twentse Taalpries 2018

Thea Kroese – was programmamaker RTV Oost, presentator, dichter, oud-directeur Twente Academie, theatermaker (De Winterkraaien, Steen voor Steen), winnaar Twentse Taalpries 2022

Arie Jansen – was docent bewegingsonderwijs, streektaalvoorvechter, meestervertaler Twentse gedichten en liederen (o.a. voor de Twentse kerstnachtdienst)

Gerjanne van der Stouw – docent Artez Conservatorium, muziektherapeut, speelt piano, fluit en fagot

Gerrit Dannenberg – columnist, samensteller verdichtingenbundel Eczeem, tekstschrijver, journalist