Open Monumentendag

De 36e editie van de Open Monumentendag vindt plaats in het weekend van 10 en 11 september 2022 met als thema duurzaamheid.

Tijdens de Open Monumentendag openen duizenden monumenten in heel Nederland in het tweede weekend van september gratis hun deuren voor publiek. Open Monumentendag wordt georganiseerd door Nederland Monumentenland in samenwerking met lokale comités door het hele land. Met dit evenement willen zij gezamenlijk de aandacht voor de monumenten vergroten door dit bijzondere Nederlands cultureel erfgoed toegankelijk te maken en het daarmee te behouden voor een breed publiek.

Programma zaterdag 10 september van 10.00 – 17.00 uur
Om 11.00 – 13.00 en 15.00 uur zijn er gratis rondleidingen door het museum, waarbij de nadruk ligt op het monumentale pand.
 
Zowel op de Oude Begraafplaats aan het begin van de Lentfersweg als op de Rooms Katholieke begraafplaats aan de Enterstraat zijn er vanaf 10.00 uur rondleidingen. Stadsgidsen wijzen bezoekers onder andere op bijzondere graven en leggen de betekenis van symbolen op de grafstenen uit. Gerrit ten Wolthuis verzorgt, voorafgaand aan de rondleidingen op de oude begraafplaats, powerpoint presentaties vanuit het naastgelegen baarhuisje. De presentaties en rondleidingen gaan door tot circa 16.00 uur.

Open Monumentendag 2022  Gemeente Rijssen-Holten