Genealogieavond

Genealogieavond in het Koetshuis van het Kasteel, neem je laptop of ipad mee

De stamboomdeskundigen van het Rijssens Museum houden donderdagavond 18 april weer een bijeenkomst in zaal Eversberg op de eerste verdieping van het Koetshuis aan de Kasteellaan 1.
De genealogieavond begint om 19.30 uur en de toegang is gratis.

Laptop

Wie geïnteresseerd is in stamboomonderzoek of geïnteresseerd wil raken, kan daarover informatie krijgen van de Rijssense genealogen. Zij weten waar beginnende stamboomonderzoekers het beste kunnen starten en welke problemen ze daarbij vaak tegenkomen. Ook gevorderde stamboomonderzoekers zijn van harte welkom. Op een groot scherm in zaal Eversberg wordt getoond welke programma’s het beste gebruikt kunnen worden bij het ordenen en registreren van de familiegegevens. Verder is er informatie over de vindplaatsen van informatie over het voorgeslacht. Neem je laptop of iPad mee, want dan kunnen aanwijzingen gegeven worden op je eigen computer.

Thuis

Volgens Helma Nijkamp van de werkgroep is het mooie aan stamboomonderzoek dat je het in groepsverband kunt doen, zoals op donderdagavond. “Maar het leukste is dat iedereen eraan kan beginnen. Gewoon vanuit huis, achter je computer.”

Boeiend

Wie op zoek gaat naar gegevens over zijn of haar voorgeslacht komt niet alleen veel te weten over de voorouders, maar er komen ook boeiende bijzaken aan het licht over tijd waarin de mensen vroeger leefden, hoe ze dachten en werkten. Alleen daarom al zijn ervaren genealogen bijzonder welkom. Zij kunnen hun kennis delen, maar als ervaringsdeskundigen weten ze ook hoe vastgelopen zoektochten weer vlotgetrokken kunnen worden.

Aanmelden: info@rijssensmuseum.nl