Dag van het Kasteel

Kasteel de Oosterhof is op maandag 29 mei a.s. geopend van 13.00 – 17.00 uur met GRATIS rondleidingen door het kasteel.

Ook zijn er doorlopend gratis films te zien van Kasteel De Oosterhof in ’n Koffiehook. En natuurlijk is ons mooie terras, grenzend aan de prachtige Oosterhoftuinen, geopend. Kom genieten van een heerlijk kopje koffie/thee met kasteelcake, een glaasje fris of een verkoelend ijsje.

Op tweede pinksterdag, 29 mei 2023, is het opnieuw tijd voor Dag van het Kasteel. Deze editie van Dag van het Kasteel heeft als thema: Upstairs/Downstairs en staat in het teken van het personeel van kastelen en buitenplaatsen.

Een kasteel kon vroeger niet bestaan zonder zijn personeel. Bij middeleeuwse kastelen waren koks, huisbewaarders, stalknechten en poortwachters bijvoorbeeld onmisbaar. Op latere buitenplaatsen waren zij ook onmisbaar maar vond je bijvoorbeeld ook gouvernantes, linnenmeiden, koetsiers, dienstboden, tuinmannen en uiteindelijk ook chauffeurs. Juist de verhalen van deze belangrijke personen zijn echter vaak door de geschiedenis heen verdwenen en vergeten. Daarom willen we deze mensen en hun werk dit jaar in de spotlight zetten!

Ook nu zijn kastelen en buitenplaatsen bijna onmogelijk te onderhouden zonder de hulp van vrijwilligers en personeel. Onze vrijwilligers maken het verschil!

GRAAG TOT ZIENS OP 29 MEI!

Wanneer: maandag 29 mei 2023
Tijdstip: 13.00 – 17.00 uur
Locatie: Rijssens Museum, Kasteellaan 1, Rijssen
Entree: 1 euro korting
Rondleiding: gratis

Meer weten, kijk op www.dagvanhetkasteel.nl