Beeldpresentatie confectiefabriek Heka

Op maandagavond 6 november a.s. houdt het Rijssens Museum een beeldpresentatie over de vroegere confectiefabriek Heka.

Van Heek was medio 1928 in Almelo al een handel begonnen in confectiegoederen. Daar kwam vanaf 1 september 1945 een confectie-atelier bij aan de Markeloseweg in Rijssen. Hier gingen vijftien meisjes aan de slag, onder wie één gediplomeerde naaister.

Na enkele jaren was dat gebouw al te klein en werd er – in 1948 – verhuisd naar nieuwbouw aan de Braakmansdijk. ‘Rijssen begint steeds meer het karakter van een industrieplaats te verkrijgen’, schreef ’n Sufferd, zoals het Weekblad voor Rijssen ook wel werd aangeduid. In 1964 werd een ruime en lichte bedrijfshal aan de Holterweg in gebruik genomen. Zó modern en uniek dat geregeld uit heel het land mensen langskwamen voor een bezichtiging.

In de hoogtijdagen werkten zo’n 150 mensen bij de Heka. Het bedrijf is in de jaren zeventig van de vorige eeuw afgebrand. Op het terrein tussen de Holterstraatweg en de Braakmansdijk staan nu woningen

De vele foto’s, filmmateriaal, maar ook materiaal uit de archieven van de familie Van Heek maken het  een unieke beeldpresentatie. Het gaat niet zozeer om de geschiedenis maar we laten vooral zien er er allemaal gewerkt hebben. Voor menigeen een feest van herkenning.

Wil je deze unieke presentatie niet missen? Meld je dan nu aan.

Wanneer: ma 6 november
Aanvang: 19.30 uur (inloop vanaf 19.10 uur)
Locatie: Koetshuis
Aanmelden: info@rijssensmuseum.nl o.v.v. ‘Heka
Entree: € 5 / € 3 voor vrienden van het museum (inclusief 2x koffie/thee)