Schilderwerken van Arend ter Steege

Hoe ik ertoe ben gekomen om te gaan schilderen.

Als ondernemer en eigenaar van Otje van Potje was ik altijd aan het werk. Tot mijn vrouw zei dat ik het wat rustiger aan moest doen en een hobby moest zoeken. “Misschien is schilderen wel wat voor je, dat deed je vader vroeger ook altijd”.

Ongeveer 7 jaar geleden ben ik begonnen met schilderen. Na een tijdje bleek dat ik wel aanleg had en ben ik op schilderles gegaan bij Henk Mulder in Holten. Hier heb ik ervaring opgedaan met Alkyd verf. Dit is sneldrogende olieverf. Inmiddels heb ik de zaak overgedaan aan Henrico ter Harmsel en heb ik wat meer tijd om me met mijn hobby bezig te houden.

Schilderen in de Hobbyboerderij

Toen Mulder vorig jaar oktober aangaf te stoppen met lesgeven ben ik lid geworden van HobbyKunstRijssen. Het is een gezellige club van hobbyisten die op dinsdagavond en op donderdagmiddag de mogelijkheid hebben om samen hun hobby uit te oefenen. Op maandagmiddag heb ik hier nu les in wat losser schilderen met acrylverf.

Mijn werk bestaat uit allerlei onderwerpen. Zoals stillevens, portretten, landschappen en stadsgezichten. Iedere keer probeer ik mijn grenzen te verleggen en nieuwe uitdagingen op te zoeken.

In die afgelopen 7 jaar heb ik inmiddels een behoorlijke collectie opgebouwd. Vrienden en kennissen zeiden dan ook regelmatig dat ik wel kon gaan exposeren. Ik ben het Rijssens Museum dankbaar dat mij nu de mogelijkheid wordt geboden om een gedeelte van mijn werk aan het publiek te tonen.

De officiële opening vindt plaats op zaterdag 26 november a.s om 16.00 uur in het koetshuis.

Looptijd expositie: van 26 november 2022 tot en met 7 januari 2023
Locatie:
 Koetshuis Rijssens Museum
Entree: 2 euro

Meer info op www.hobbykunstrijssen.nl