Beleefweek 1-8 oktober

Beleef het in Rijssen aan de Regge!

In het kader van de eerste Beleefweek in Nationaal Park Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal hebben de Rijssense Musea als onderdeel van Stichting De Kooperaatsie een aantal leuke activiteiten op het programma staan en wel de volgende.

Beleef Van Heel Virtueel – De Toren van Babel
Dinsdag 4 oktober – 14.00 uur – in ’n Koffiehook

Betreed de Virtuele van Heelzaal en bewonder de Torenbouw van Babel van Van Cleve en de Hollandse Meesters van Van Heel van héél dichtbij!

Kijk hier voor meer informatie. 

Beleef de stadsgeschiedenis van Rijssen
Donderdag 6 oktober – 14.00 uur

Altijd al willen weten hoe een straat aan haar naam komt? Nieuwsgierig naar de verborgen parels van de Rijssense geschiedenis? Nooit geweten waarom we bepaalde uitdrukkingen gebruiken? Dan wordt het hoog tijd voor een informatieve stadswandeling door en rondom ons centrum. Samen met een ervaren gids krijgt u antwoord op veel van deze vragen en nog veel meer mooie feitjes. Een wandeling van ca. 3 kilometer over ruim 1,5 uur.

Kijk hier voor meer informatie en de reservering.

Beleef ‘Brand Meester!’
Zaterdag 8 oktober – 10.00 tot 17.00 uur

Tatuu tatuu….. onze brandweerwagens 🚒 staan de hele dag klaar om met loeiende sirenes ‘uit te rukken naar de brand’.

In het brandweermuseum draaien spectaculaire brandweerfilms. Wil je verkleed als brandweerman/vrouw de brandweer helpen en een virtuele brand blussen? Of wil je spannende uitrukfilms zien in een nagebouwde brandweerauto? Dat en nog veel meer kan allemaal in ons brandweermuseum. En voor de echte speurneuzen hebben we een mooie speurtocht uitgezet. Heb je alle vragen goed dan krijg je iets leuks.

Kom zaterdag 8 oktober naar het Internationaal Brandweermuseum en beleef het allemaal.

Beleef ‘De Oosterhof’ – 4 t/m 8 oktober
De film is doorlopend te zien in ’n Koffiehook

Het Rijssens Museum bevindt zich in de statige Havezate De Oosterhof, in de volksmond ook wel ‘Het Kasteel’ genoemd. Laat je in deze film via de luie trap meenemen voor een korte rondleiding door De Oosterhof. Verwonder je en beleef de stadsgeschiedenis van Rijssen.

Lees hier meer over de geschiedenis van het Museum.